Het UNO Internationaal Jaar van de Aardappel in België

De aardappel speelt in de geschiedenis van België een belangrijke rol: niet alleen is hij de grondstof van ons nationale gerecht nr. 1, de wereldberoemde Belgische friet, maar bovendien zijn alle generaties van klein af aan opgegroeid met dagelijks aardappelen op het menu.

Vandaar ook dat de Belgische aardappelketen onmiddellijk is ingegaan op het initiatief van het UNO Internationaal Jaar van de Aardappel 2008. Hiervoor werd een Belgian Task Force opgericht, waarin alle schakels van de aardappelketen en de overheid vertegenwoordigd zijn.

De sector met acties voor drie doelgroepen (consumenten, professionelen en scholen) het Internationaal Jaar van de Aardappel 2008 ook in ons land niet ongemerkt voorbij laten gaan.Consumenten

Consumenten kunnen doorklikken naar informatie en weetjes over de aardappel, “Een verborgen schat”.

Natuurlijk vind je ook een link naar de meest originele en nieuwe recepten in het kader van Potatomania.

Tevens kan je terecht met al je vragen i.v.m. de aardappel.Professionelen

De professionele aardappeltelers, handel en verwerking, vinden op de voor hen bestemde pagina's een overzicht van alle geplande activiteiten in het IYP 2008, zoals de volgende editie van de Belgian Potato Quality Award of de Europese vakbeurs voor de aardappel Interpom-Primeurs van 30 november t.e.m. 2 december 2008 in Kortrijk X-po.

Via deze website kan u al uw activiteiten in dit kader online overmaken, zodat ze kunnen worden opgenomen in de agenda.Scholen

Voor de lagere school werkt de Belgische aardappelsector momenteel aan een speciaal actie- en lessenpakket rond de aardappel. Meer informatie volgt op deze website en in de gespecialiseerde pers.Tot slot heeft de Belgische aardappelsector de federale en regionale overheid uitgenodigd om een aantal initiatieven te ontwikkelen om ook het luik ontwikkelingshulp via de aardappelteelt in dit IYP 2008 te ondersteunen. Ook dit kan u volgen via deze portaalsite.

We wensen u allen alvast een prachtig internationaal jaar van de aardappel 2008 toe!

De Belgian Task Force van het IYP 2008.


Het UNO Internationaal Jaar van de Aardappel

Het Internationaal Jaar van de Aardappel 2008 > In België